Butter chicken is heerlijk kruidig en romig. Een flinke beuker. Alleen al voor dit gerecht wil ik ooit eens naar India.
Ik heb wel eens recepten voorbij zien schuiven waarin de butter chicken gemaakt werd met één pakje roomboter met daarbij nog een flinke hoeveelheid slagroom. Gruwelijk lekker natuurlijk en vast zoals het hoort..
Het recept hieronder is iets anders dan de echte Indiaanse topper, een prima keuze voor de doordeweekse avondmaaltijd. Nog steeds niet super licht, maar wél lekker smullen
Ingrediënten voor 2 porties
- 300 gr kipdijfilet
- 1 ui
- 2 tn knoflook
- stukje gember
- 40 gr tomatenpuree
- 150 ml kookzuivel
- 30 gr roomboter
- kruidenmix
- 1 el masala kerrie
- 1 th komijn
- 1 th chilipoeder
- 1 th zout
Snij de kipdijen in stukken en snij de ui, gember en knoflook fijn.
Verwarm de roomboter in de pan, zodra deze gesmolten is en een beetje bubbelt kan de ui, gember en knoflook erbij.
Bak even glazig en voeg hierna de kip samen met de kruidenmix toe. Bak alles mooi aan in 3 a 4 minuutjes en doe de tomatenpuree hierbij. Bak en roer even tot een geheel, schenk de zuivel en 50 ml water erover. Nogmaals alles roeren en vervolgens op een laag vuurtje 10 minuten laten pruttelen met een deksel op de pan.
Deze butter chicken is erg lekker met (knoflook) naanbrood, basmatirijst of zoals op de foto met wokgroenten.
Voedingswaarde per portie excl. bijgerechten.
470 Kcal C.13 F.33. P.30
Nog steeds niet super light, maar vergelijk 'm is met het echte werk. ;)

Reactie plaatsen
Reacties