Alles met avocado, bonen, mais mag al snel bestempeld worden als 'Mexicaans', toch? ;) Dit keer zonder de taco's en tortilla's, maar met veel groenvoer.
Een super snelle lunchsalade vol groenten!
Heb je geen kipgehakt, of wil je een extreem snelle versie? Neem dan wat kipbeleg, restjes gebakken kip (van het diner gisteren) of kant en klaar gegrilde stukjes, kruid deze wel met iets van de smaakmakers hieronder voor het Mexicaanse effect!
Het kipgehakt kan ook makkelijk vervangen worden voor rundergehakt, halloumi of feta.
Ingrediënten voor 1 salade
- 100 gr kipgehakt
- kruiden komijn, chili, (gerookte)paprika, zout
- 125 gr Bonduelle bonenmix
- 70 gr mais
- 1 puntpaprika
- 1/2 avocado
- 100 gr ijsbergsla
Bak het kipgehakt rul samen met de kruiden in een koekenpan. Snij de ijsbergsla en puntpaprika fijn en de avocado in repen.
Neem een diep bord en doe hier een bodem sla in en vervolgens alle andere ingrediënten. Kruid nog met wat extra zout en peper.
Erg lekker met wat sriracha, zure room of sweet chili.
Voedingswaarde voor de salade
471 Kcal C.37 P.20 C.32


Reactie plaatsen
Reacties