Home » Receptenindex » Choco nutella bars

Choco nutella bars

Gepubliceerd op 23 oktober 2020 om 06:00

Zoet en chocolade, een veel voorkomende craving.  Vergrijp je niet aan het potje chocopasta, maar maak deze simpele nutella bars. 

Deze vullende repen zitten vol hazelnoten, dadels en cacao. Zonder toevoeging van extra suiker en toch heerlijk zoet.  Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen de massa niet in repen, maar in blokjes te snijden.  Of draai er balletjes van, alles is mogelijk.

 

Ingrediënten voor 4 repen

  • 60 gr dadels, pitloos
  • 30 gr hazelnoten
  • 15 gr kokosrasp
  • 10 gr cacao
  • 10 gr kokosolie

Week de dadels even in wat warm water.

Hak de noten fijn in een keukenmachine, zodra deze fijn zijn voeg je de kokosrasp, cacao en dadels toe. Snij de dadels wel even grof in stukken. Laat de kokosolie smelten in de magnetron en voeg ook deze toe in de keukenmachine.

Mix en puls alles tot een plakkerig geheel. De mix lijkt korrelig maar als je deze wat aandrukt merk je de stickynes.

 

Neem nu een bakpapiertje en schep hier de mix op. Vorm met je handen een vierkant op het papier en druk goed aan. Je kunt elke gewenste vorm vouwen op het papier. Ik vind het makkelijk om het vierkant later in repen te snijden.

 

Zet de vorm in de koelkast om wat uit te harden. Na 1 uurtje is de massa stevig en kun je deze in repen snijden.

Voedingswaarde per reep 

150 Kcal C.11 F.10 P.2


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.