Home » Receptenindex » Makreelsalade met pit

Makreelsalade met pit

Gepubliceerd op 24 oktober 2020 om 06:00

Deze kruidige salade kun je gebruiken als dip, smeren op een cracker of als topping in je salade. Koolhydraatarm en vol goede vetten!

Makreel is één van mijn favoriete vissoorten. Veelzijdig in gerechten en ontzettend smaakvol.

You hate it, or you love it!

Ik eet deze salade het liefst als dip met wat stengels bleekselderij en wortel. 

 

Ingrediënten voor 1 bakje (+/- 320 gram)

  • 170 gr gerookte makreel
  • 1 rode ui (+/-75 gr)
  • 50 gr magere kwark
  • 25 gr halfvolle fritessaus
  • 20 gr sambal (badjak)

Snij de ui en makreel in stukken. Doe deze samen met alle andere ingrediënten in de keukenmixer en mix fijn en luchtig. Geen mixer? Door alles flink fijn te snijden en te roeren kun je er ook een lekkere spread van maken. Deze zal iets minder luchtig zijn.

De echte pittige eters kunnen de hoeveelheid sambal verdubbelen, aanrader. ;)

 

Bewaar de salade in een afgesloten bakje in de koelkast en consumeer binnen drie dagen. 

Voedingswaarde per 100 gr bereid product.

230 Kcal C.6 F.41 P.25

De portie op de foto bevat 80 gr salade, voldoende om een snelle rauwkost snack mee te maken.  


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.