Home » Receptenindex » Kip rijst en broccoli

Kip rijst en broccoli

Gepubliceerd op 18 oktober 2020 om 06:00

De populairste 'fitnessmaaltijd'! Niet voor niks, ik eet deze combinatie ook graag. Maar dan wel met wat lekkere smaakmakers

Deze simpele mix gaat ook geregeld mee in de lunchbox. Of anders gezegd, wanneer ik dit recept maak bereid ik direct wat extra porties. Altijd lekker als lunch of diner. 

Het is vullend, vol groenten en eiwitten. Na een lekkere (vreet)vakantie kunnen wij hier thuis ook echt naar uitkijken.

 

Ingrediënten voor één portie

  • 50 gr rijst (ongekookt)
  • 200 gr kipfilet
  • 200-250 gr broccoli
  • 1 tn knoflook
  • 20 ml lichte sojasaus
  • 15 gr miso pasta
  • 1 lente-uitje

Begin met het snijden van de kipfilet. Maak hier blokjes van en meng de kip in een kom samen met de miso, soja en het uitgeperste teentje knoflook. Laat even staan.

Kook de rijst volgens de verpakking, snij de broccoli in roosjes en de lente-ui in ringetjes.

Neem een pan en zet het vuur middelhoog, zodra deze heet is bak je de kipfilet rondom aan.

Doe alle broccoli hierbij, zet het vuur laag en de deksel op de pan. Laat de kip en broccoli zo even garen, probeer niet te spieken.

 

Neem een diep bord en doe hier de rijst in. Schep vervolgens de kip met broccoli erbij. Neem ook wat vocht uit de pan mee! 

Strooi het lente-uitje erover en klaar is deze smaakvolle klassieker.

 

Erg lekker met wat sambal of chiliolie!

Voedingswaarde voor deze maaltijd

495 Kcal C.49 F.6 P.74


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.