Mango sticky rice

De gezondere versie van het schandalig lekkere Thaise dessert.
pinit

Een variatie op de havermoutpap. Een rijstepap met kokos en mango, één van mijn favoriete combinaties. Door zowel kokoswater als kokos-eiwitpoeder te gebruiken, is er in deze mango sticky rice geen plek meer voor vette kokosmelk.

Deze maaltijd vind ik heerlijk als snelle en zoete herstelsnack na een lange duurloop. Even wat anders dan de bekende havermout.

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 5 minuten Kooktijd 10 minuten Totale tijd 15 minuten
Porties: 1 Calorieën: 406

Beschrijving

Gezondere mango sticky rice. Wie dit toetje uit Azië kent weet dat dit een ongelofelijke suikerbom is.

Dit recept bevat geen extra toegevoegde suiker maar wel wat extra eiwit.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de gekookte rijst, het kokoswater en het snufje zout in een steelpan. 

    Breng dit zachtjes aan de kook en laat koken tot de rijstkorrels wat kapot zijn gegaan. Roer geregeld door.

    Zodra de rijst en water mix meer een papje zijn kan deze van het vuur en roer je het eiwitpoeder erdoor. Is de mix te dik dan kun je wat extra (kokos)water toevoegen.

     

    Druppel naar smaak nog wat zoetstof erover en schenk de pap in een kom. Drop de toppings erop en eetsmakelijk!
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 1


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 406kcal
Calorieën van vet 7kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 60g20%
Proteïne 25g50%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Gebruik als het even kan kleefrijst, deze bevat meer zetmeel waardoor het lekker sticky wordt.

Maar geloof mij, ook met andere rijstsoorten is de pap lekker. 

Heb jij dit recept gemaakt?