Home » Receptenindex » Pompoencurry met zoete aardappel ❤

Pompoencurry met zoete aardappel ❤

Gepubliceerd op 31 oktober 2020 om 06:00

Curry, ik hou ervan. Neem veel groenten, kruiden en kokosmelk en je bent al voor 90% op de goede weg.

Deze keer met pompoen en zoete aardappel. Een van mijn favoriete curry's!

Een heerlijke vegetarische maaltijd om lekker mee op de bank te kruipen.

Deze curry was één van mijn eerst gepubliceerde recepten. Een heerlijk recept, maar de uitwerking en foto verdiende nog een grote verbeterslag. Bij deze! Snel te bereiden in de avond, maar ook perfect te bewaren (in de vriezer) voor een ander moment.

 

Ingrediënten voor 3 à 4 porties

  • 1 pompoen (+/- 700 gr) ongeschild in blokjes 
  • 1 zoete aardappel (+/- 500 gr) ongeschild in blokjes
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 à 3 tenen knoflook
  • 1 ui

Kruiden

  • 1 tl van komijn, gember, chili, kurkuma, citroengras
  • 1 el masala-/ kerriekruiden 
  • 1 el zout (of vissaus)

* optioneel  als bijgerecht:1 rotiplaat/ flatbread/ maisbrood, broccolirijst en garneer met koriander en bosui.

 

Meng alle kruiden voor de curry alvast in een kopje en zet apart.

Snij de ui en knoflook fijn. Zet een braad-/soeppan op het vuur met een laagje olie. Bak de ui en knoflook even glazig en doe vervolgens de kruiden erbij. Bak de kruiden aan zodat deze hun smaken vrijgeven. Bakt het aan? Doe dan 2 eetlepels water erbij en schraap de bodem voorzichtig schoon met een spatel.

Vervolgens de pompoen en zoete aardappel toevoegen. Roer alles door in de pan en schenk de kokosmelk erover.  Voeg ook het zout of vissaus toe. 

Laat dit geheel zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn en de curry is ingekookt (+/- 45 min ). De kokosmelk en pompoen zijn dan goed met elkaar vermengd.

 

Schep de  curry in diepe borden en verdeel de koriander en bosui erover.

Eet de curry met een rotiplaat, basmatirijst, flatbread, of naan. Met wat meer kokosmelk en vissaus is deze curry ook lekker als soep.

Op de foto heb ik wat arepas (maisbroodjes), broccolirijst en bakbananen erbij geserveerd. 

 

Voedingswaarde portie (1/4), zonder bijgerechten

298 Kcal C.38 F.15 P.5


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.