Home » Receptenindex » Baka bana, de bakbananen uit Curaçao

Baka bana, de bakbananen uit Curaçao

Gepubliceerd op 26 november 2020 om 06:00

Deze baka bana gaat met een laagje kokos in de airfryer. Iets anders dan het originele beslagje uit de frituur.

Wederom weer een recept na onze vakantie in Curaçao. Bij iedere lokale bestelling werden  wel een paar stukjes banaan geserveerd. Het soort/smaak verschilde nogal van elkaar. Voor dit recept is het belangrijk om zwarte bakbananen te kopen, deze zijn al goed rijp. Ze lijken rot, maar van binnen zijn ze perfect. De groene bakbananen zijn weer geschikt voor andere gerechten. 

 

Ingrediënten:

  • 1 bakbanaan (zwart!)
  • 10 gr kokosrasp

Voor de saus

  • 20 gr 100% pindakaas
  • 1 th sojasaus
  • 2 th amandelmelk (of water)
  • drupje zoetstof

Verwarm de airfryer op 200 graden. Neem een beslagkommetje of bakje en doe hier de kokosrasp in. Snij de banaan schuin in plakken van ongeveer 1 cm. Dip en roer de stukjes door de kokos tot zo goed als alle kokos vastgeplakt zit.

 

Rooster de banaan 15 minuten in de airfryer en maak ondertussen de snelle satésaus. Roer hiervoor alle ingrediënten voor de saus samen, blijf roeren tot alle klontjes zijn verdwenen.

Haal de bakbanaan uit de airfryer en schep de satésaus over de stukjes.

 

Voedingswaarde voor het gehele recept

392 Kcal.  C.52 F.16 P.7

De gebakken banaan met kokos; 272 Kcal  C.50 F.6 P.2

(Ook lekker; skip de satésaus en strooi wat poedersuiker over de warme baka bana.)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.