Home » Receptenindex » Ossenworst salade

Ossenworst salade

Gepubliceerd op 19 november 2020 om 06:00

Alles wat bekende staat als 'broodje met' moet ook bestaan zonder het brood. Een fatsoenlijk recept van deze jongen kwam ik nog niet tegen. een heerlijke salade, eiwitrijk en koolhydraatarm. Super simpel!

Een beetje geïnspireerd door één van mijn favoriete voorgerechtjes, carpaccio. Carpaccio kan soms wat flauw zijn, alle lekkere extraatjes maken het een heerlijk gerecht. In deze salade komt de smaak van de ossenworst goed naar voren en wordt het door alle extra's een complete en smaakvolle maaltijd.

 

Ingrediënten voor 1 flinke bowl

  • 130 gr ossenworst
  • 100 gr gemengde sla met rucola
  • 50 gr snoeptomaten
  • 50 gr zilveruitjes
  • 15 gr pijnboompitten
  • 10 gr 30+ extra belegen kaas (geraspt)

Kruiden en dressing*

  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • zout en veel gemalen peper

Rooster de pijnboompitten kort aan in een droge koekenpan.

Neem een diep bord en doe hier eerst een bodem sla in.

Snij de ossenworst in dunne plakjes en verdeel deze over de sla. Als een soort carpaccio.

Snij de tomaten door de helft en voeg ook deze toe. Sluit af met alle overgebleven ingrediënten; de zilveruitjes, kaas en pijnboompitten.

 

Kruid naar smaak met extra vierge olijfolie, balsamicoazijn,  peper en zout.

*truffeldressing is ook schandalig lekker in deze salade!

Voedingswaarde voor deze salade incl. olijfolie

397 Kcal C.16 F.23 P.31


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.