Home » Receptenindex » Pumpkin Pie Oatmeal

Pumpkin Pie Oatmeal

Gepubliceerd op 15 november 2020 om 06:00

Deze heerlijke havermoutpap met pompoen lijkt op de carrot cake editie. De zachte pompoen gaat veel meer op in de pap, daardoor wordt deze extreem creamy. Echt heel lekker! ;)

Wederom weer een havermoutpap voor de start van mijn marathontraining. Deze flinke bak was de basis voor een duurloop van 35 kilometer. Aan het ontbijt lag het niet, dit is echt heerlijke combinatie. Ben je fan van de carrot cake oatmeal, dan ga je hier ook van smullen.

 

Ingrediënten voor de havermoutpap

  • 100 gr pompoen, ongeschild in kleine blokjes
  • 50 gr grove havermout
  • 1/2 banaan
  • snufje zout
  • extra druppels zoetstof
  • 1 el pumpkin spice (1th kaneel, 1/2 th gember, 1/4 th nootmuskaat, 1/4 th kruidnagel)

Toppings

  • 15 gr pecannoten
  • 15 gr rozijnen
  • 1/2 banaan

Doe de pompoenblokjes, havermout, halve banaan (in stukjes) en het snufje zout in een steelpan. Schenk hier water bij tot de massa net goed onder staat.

Breng dit zachtjes aan de kook en laat 10-15  minuten pruttelen. Roer geregeld door en voeg ook de kruiden toe. Proef op het einde of je de pap wat zoeter wilt en voeg wat zoetstof toe. Afhankelijk van de rijpheid van de banaan vind ik dit meestal niet meer nodig, (maar wel lekker).

Zodra dit alles een mooie zachte pap is kan deze in een kommetje. Leg hier de noten, rozijnen en de andere helft van de banaan op.

 

Voedingswaarde totaal

475 Kcal C.73 F.14 P.15

Een flink ontbijt. Wil je wat besparen skip of verruil dan de pecannoten, dit scheelt al 110 kcal.

Pap: 251 Kcal. C.45 F.3 P.8

Toppings: 224 Kcal C.28 F.11 P.3


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.