Home » Receptenindex » Paleo Pumpkin Snack Bars

Paleo Pumpkin Snack Bars

Gepubliceerd op 21 november 2020 om 06:00

Wederom een recept met pompoen. Ik neem het ervan deze tijd van het jaar. Deze kruidige repen zijn lekker gezoet met maple syrup, vullend en ook lactose- en Glutenvrij. Een heerlijke snack of dessert.

Deze periode ben ik nog niet uitgekeken op de pompoenrecepten. De combinatie van de groente en kruiden vind ik zo lekker. Na de curry, pannenkoeken en havermout is het dit keer tijd voor een lekkere snack.

Zonder geraffineerde suikers maar toch heerlijk zoet en vullend. Doordat de repen verder bestaan uit kokosmeel en ei is dit recept ook nog lactose en glutenvrij. 

 

Ingrediënten voor 9 repen

  • 400 gr pompoen blokjes
  • 180 gr kokosmeel
  • 100 ml maple syrup (of honing)
  • 2 eieren
  • 100 gr rozijnen

kruiden

  • 2 th kaneel
  • 1 th gemberpoeder
  • 1/2 th kruidnagel
  • 1/2 th zout
  • 1/2 baking soda

Verwarm de oven op 180 graden.

Kook de stukjes pompoen zachtjes gaar in ongeveer 15 minuten. Laat goed uitlekken en afkoelen.

Mix de kokosmeel samen met alle kruiden en het zout. Prak de pompoen tot puree met een vork en voeg de eieren en maple syrup toe. Roer tot een mooi geheel en spatel hierna het kokosmengsel erdoor. Voeg als laatste de rozijnen toe en roer nog even snel door.

Doe de mix in een ingevette bakvorm en plaats deze  45 minuten in de oven. Haal de vorm hierna uit de oven. Laat de vorm afkoelen (+/-8 uur in de koeling!) voor je de pompoenrepen in stukken gaat snijden. 

 

Voedingswaarde per stuk (1/9)

180 Kcal C.25 F.3 P.6

Deze repen zijn makkelijk aan te passen naar smaak. Vervang de rozijnen voor stukjes chocolade of wat noten. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.