Home » Receptenindex » Stoofvlees met Grand Prestige bier

Stoofvlees met Grand Prestige bier

Gepubliceerd op 11 december 2020 om 06:00

Eén van de lekkerste biertjes is ook mooie basis voor een lekkere pan stoofvlees. Niet te veel poespas, gewoon goed eten. 

Voor deze pan Grand Prestige stoofvlees heb ik de slowcooker het meeste werk laten doen. Heb je geen slowcooker dan kan dit natuurlijk ook in de pan op een laag vuurtje. Wanneer ik stoofvlees of soep maak eten wij het altijd de dag daarna. Nog Lekkerder! 

 

Ingrediënten voor 1 pan*

  • 700 gr riblappen
  • 3 grote uien
  • 30 gr bloem
  • 1 flesje Grand Prestige van Hertog Jan (of ander bruin bier)
  • 30 ml zoete ketjap
  • 20 ml appelazijn
  • 1 bouillonblokje
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 th kruidnagel
  • zout, peper

Snij de riblappen in grove stukken en de ui in ringen. Verwarm een beetje olie in de pan en schroei het vlees in de hete pan dicht. Voeg de ui toe en bak deze even iets zachter. Voeg vervolgens ook de bloem toe en schep alles door elkaar. In het geval je een slowcooker hebt kunnen nu alle ingrediënten in de cooker. Zet deze op standje high voor 6-8 uur.  Laat dit vervolgens afkoelen in een afsluitbare bak en bewaar het in de koeling voor het diner de volgende dag. Natuurlijk kun je deze pan ook na 8 uur pruttelen direct opeten, maar probeer het dagje niet extra eens. ;) 

 

 

Voedingswaarde per portie (1/4)

394 Kcal C.21 F.15 P.32

*700 gram is natuurlijk genoeg vlees voor 4 porties. Maar eerlijk waar, mijn grote mee-eter en ik hebben deze pan samen lekker opgepeuzeld.. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.