Home » Receptenindex » Eenpersoons Bananenbroodje

Eenpersoons Bananenbroodje

Gepubliceerd op 18 december 2020 om 06:00

Een lekker bananenbrood is altijd een goed bakidee. Vaak belanden er uiteindelijk altijd wel wat plakjes in de vriezer. Dit kleine bananenbroodje is super snel en precies genoeg voor één. 

Dit warme bananenbroodje eet ik het liefst warm met een lepel uit het bakschaaltje. Laat het brood niet te lang in de oven zitten, maar haal deze liever iets te vroeg eruit. Dan lijkt het net een warme broodpudding. Lekker met een flinke lepel kwark!

 

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 1 scoop eiwitpoeder (vanille)
  • 30 gr havermout
  • 1 ei
  • snuf zout
  • 1/2 th bakpoeder
  • 1/2 th kaneel 
    • optioneel 1/4 appel in dunne plakjes bovenop

Verwarm de oven op 200 graden.

Doe alle ingrediënten (behalve de optionele appelplakjes) in een blender of mix deze helemaal fijn met de staafmixer.

Neem een kleine bakvorm of ovenbestendig schaaltje en doe het het beslag hierin. Verdeel heel voorzichtig de dunne plakjes appel over de bovenkant.

Zet deze18-20 minuten in de oven.

Laat even afkoelen voor je je mond brandt! ;)

Voedingswaarde totaal

390 Kcal C.42 F.9 P.32


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.