Home » Receptenindex » Kruidige couscous

Kruidige couscous

Gepubliceerd op 23 december 2020 om 06:00

Deze couscous zit vol groente en kruiden. Een lekkere basis voor een heerlijke salade of serveer de couscous als bijgerecht.

Deze couscous maak ik vaak in het weekend. De couscous gebruik ik als basis en alle kliekjes van bijvoorbeeld de borrelplank van de avond daarvoor maken het af. Op de foto zie je zo'n creatie. Aan deze editie is ook wat rucola, halloumi, olijven en hummus toegevoegd. Heel veel kliekjes.

Als simpele avondmaaltijd is wat kippendij of feta heerlijk bij de couscous

 

Ingrediënten voor 4 porties 

  • 250 gr couscous
  • 100 gr rozijnen
  • 1 ui
  • 3 tn knoflook
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • 1 el olijfolie
    • kruiden
    • 1 th komijn, koriander, chili, zout
    • 1/2 th gember, kurkuma 
    • 1/4 th kaneel

Maak de paprika, aubergine en courgette schoon. Snij deze in blokjes van +/- 1x1 cm. Snij de ui en knoflook fijn. Doe wat olie in een grote wok of hapjespan en voeg de ui en knoflook toe, bak alles 2 minuten.

Schep de groente, kruiden met zout en rozijnen erdoor. Schenk nu de 200 ml water in de pan stoof het geheel 12 minuutjes. Roer af en toe door.

Doe de couscous in een bak en voeg 250 ml kokend water toe samen met 1 eetlepel olijfolie. Dek het direct af met een deksel of wat aluminiumfolie. Laat de couscous 10 minuten staan.

Roer hierna de couscous los met een vork en schep het couscous door de pan met de groenten.

Laat het geheel nog +/- 5 minuten op een zacht vuurtje staan.

 

Voedingswaarde couscous (1/4)

366 Kcal C.68 F.5 P.10


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.