Home » Receptenindex » Speculaas boterkoek

Speculaas boterkoek

Gepubliceerd op 30 december 2020 om 06:00

Gewone boterkoek is al schandalig lekker, maar deze jongen met koek- en speculaaskruiden staat op 1.

De afgelopen periode heb ik met veel plezier baksel mogen maken voor de zaak van mijn broer, Café Restaurant De Punt te Baambrugge. (klik ;))

Deze speculaas boterkoek was enorm populair. Niet voor niets, dit is goed voer! Elke bakdag heb ik mij keer op keer misselijk gegeten aan alle snijrandjes. 'The most wonderfull time of the year.'

Voorafgaand aan dit recept waren er 2 minder geslaagde edities gebakken. Het recept moest beter. Bij deze de winner, maak de koek en geniet.  

 

Ingrediënten 1 ronde boterkoek

  • 300 gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 100 gr donkere basterdsuiker
  • 100 gr kristalsuiker
  • 30 gr koek- en speculaaskruiden
  • 300 gr bloem
  • snuf zout
  • 1/2 th vanille
  • 40 gr amandelschaafsel
  • 1 ei, losgeklopt

Meng de boter en de suiker samen. Voeg tijdens het mengen ook het zout, vanille en de kruiden toe. Voeg hier in delen de bloem bij en kneed dit goed door tot een mooi deeg.

Zet dit deeg minimaal één uur in de koelkast.

Neem een boterkoekvorm met bakpapier en druk/verdeel hier gelijkmatig het deeg in. Verdeel de helft van het ei over de boterkoek en zet de vorm weer in de koeling.

Verwarm de oven naar 200 graden, boven en onder warmte. Bestrijk het overgebleven ei over de vorm en strooi het amandelschaafsel gelijkmatig over de bovenkant. Bak de vorm 20 minuutjes in de oven.

Laat volledige (buiten de oven) afkoelen voor je deze gaat aansnijden.

 

Voedingswaarde (1/12)

369 Kcal C.36 F.23 P.5


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.