Home » Receptenindex » Dikke Warme Chocolademelk ?!

Dikke Warme Chocolademelk ?!

Gepubliceerd op 26 december 2020 om 06:00

Wanneer je op de Italiaanse pistes een warme chocolademelk bestelt is deze net even anders dan in Nederland. Meerdere malen kreeg ik een dikke 'vla' voorgeschoteld. Een beetje vreemd, maar wel lekker.

Na wat speuren en googlen kwam ik erachter dat de dikte in de Italiaanse versies vooral te wijten was aan de hoeveelheid room. In een enkel recept ontdekte ik nog een optie, maïzena! Deze dikke warme chocolade melk voelt heel erg 'guilty'. Schijn bedriegt, slobber deze beker lekker weg

 

Ingrediënten voor 1 flinke beker

  • 300 ml (amandel)melk*
  • 10 gr cacao
  • zoetstof
  • vanille aroma
  • 2 th maïzena

Meng de maïzena met 2 th koud water en zet even apart.

Verwarm de melk, cacao, zoetstof en vanille samen in een steelpan. Blijf goed roeren met de garde en zorg met name dat de cacao helemaal is opgelost.

Zodra dit kookt kan de maïzenamix hierdoor. Roer goed door tot de chocolademelk wat dikker begint te worden. Zodra het een beetje lobbig begint te worden in je dikke warme chocolademelk klaar.

 

 

*Kies vooral je eigen soort melk. ;)

Voedingswaarde totaal

110 Kcal C.10 F.5 P.4


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.