Home » Receptenindex » #Zerowaste Broccolisoep van de stronk

#Zerowaste Broccolisoep van de stronk

Gepubliceerd op 13 januari 2021 om 06:00

Broccolisoep vind ik heel erg lekker. Wat zou het met de smaak doen wanneer je deze enkel van de (overgebleven) stronken maakt?

Een lekkere warme kom soep is een makkelijke manier om veel groente binnen te krijgen. Deze broccolisoep is gemaakt van enkel de stronk. Meestal bewaar ik de stronken om broccolirijst te maken en de roosjes eet ik door de wokgerechten of salades. Dit keer had ik geen zin in de rijst, maar wel 2 flinke stronken in de koeling. Dan maar een makkelijke soep, zo lekker!

 

Ingrediënten voor 2 flinke kommen

  • 400 gr broccoli stronken
  • 1 ui
  • 2-3 tn knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • 400 ml kokend heet water

Kruiden

  • 1 el gedroogde basilicum
  • zout en peper

Snij de ui en  knoflook  fijn. Snij de broccolistronken in blokjes. Snij lelijke pitjes en randjes eventueel weg.

Verwarm een eetlepel olie in een steel-/soeppannetje en bak de ui ongeveer 3 minuutjes. Bak de knoflook hierna even mee en voeg de basilicum en broccoli toe. Roer goed door en verkruimel het bouillonblokje over de pan. Schenk nu +/- 400 ml water in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat dit op een zacht vuurtje 20 minuten koken.

Laat de soep hierna even afkoelen en pureer deze met een staafmixer. Proef of er nog wat peper of zout bij moet.

Ik eet soep altijd één dag na bereiding. Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde per portie (1/2)

81 Kcal C.10 F.1 P.7


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.