Home » Receptenindex » Groene Shakshuka met Geitenkaas

Groene Shakshuka met Geitenkaas

Gepubliceerd op 7 januari 2021 om 06:00

shakshuka is een oosters eenpansgerecht. Een lekkere mix met eieren, groente en kruiden. Een pannetje vol goede voeding.

Shakshuka vind ik een smakelijke en makkelijke maaltijd. Wanneer ik inspiratieloos voor de lunch of diner ben komt er geregeld een shakshuka-creatie op tafel. Net met de kliekjes die ik aantref. Vaak met tomaten, bonen en gorgonzola. Vandaag een groene editie met spinazie, kruiden en geitenkaas.

 

Ingrediënten voor 2 porties (1 pan)

  • 1 ui
  • 3 handjes spinazie
  • 4 eieren
  • 35 gr geitenkaas

Kruiden (naar smaak)

  • Zout, peper, knoflookpoeder, koriander, bosui en chili

Snij de ui fijn en bak deze zacht in een koekenpan. Voeg per keer een hand spinazie toe aan de hete pan. Laat dit een beetje slinken.  Strooi wat knoflookpoeder, zout en peper over de spinazie. Maak 4 kuiltjes in de pan en breek hier de eieren voorzichtig in.

Zet het vuur lager en doe de deksel even op de pan zodat alles kan garen, laat de dooiers nog zacht. 

Zodra de dooiers naar wens zijn kan het vuur uit en de geitenkaas en kruiden over de pan.

Je kan de geitenkaas ook even onder de deksel houden, dan smelt deze een beetje.

Eet de shakshuka uit de pan en dip wat stukken stevig brood in de dooiers. 

 

Voedingswaarde per portie (1/2)

257 Kcal C.9 F.19 P.21


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.