Home » Receptenindex » Worteltaart met Havermout

Worteltaart met Havermout

Gepubliceerd op 15 januari 2021 om 06:00

Weer een recept voor heerlijke worteltaart. Deze keer zonder banaan of dadels, maar met havermout en zoetstof.

Worteltaart is altijd een goed idee. Deze lekkere puntjes kun je als volwaardige middagsnack beschouwen. Havermout vind ik erg lekker in bakrecepten, het geeft een lekkere stevige body. In plaats van banaan of dadels is deze taart gezoet vloeibaar zoetstof. Vast niet de meeste gezonde optie, wel lekker laag in kcal. 

 

Ingrediënten voor 1 taart

  • 250 gr geraspte wortel
  • 100 gr havermout
  • 50 gr zachte roomboter
  • 2 eieren
  • 40 gr rozijnen
  • 40 gr walnoten, gehakt
  • 1 el kaneel
  • 2 el vloeibaar zoetstof
  • snuf zout

Verwarm de oven op 175 graden.

Mix alle ingrediënten samen in een kom tot een mooi geheel. Bekleed een ronde bakvorm met bakpapier en bak de taart 45 minuutjes in de oven.

Laat deze goed afkoelen en bewaar de taart buiten de koeling. 

 

Voedingswaarde per punt (1/12)

116 Kcal C.9 F.7 P.3

Op de foto zie je 2 opgestapelde puntjes met wat light zuivelspread.

262 Kcal C.19 F.17 P.7


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.