Home » Receptenindex » Bietenburgers

Bietenburgers

Gepubliceerd op 17 januari 2021 om 06:00

Vleesvervangers zijn 'hip'! Je vindt ze tegenwoordig in alle soorten en maten. Vaak op basis van soja. Deze bietenburgers zijn makkelijk zelf te maken en te kruiden. 

Er gaan veel vegetarische burgers rond, de één wat succesvoller dan de ander. Deze burgers kan je zelf naar smaak kruiden. Gerookte paprika raad ik je wel aan, dit geeft dat smokey'burger effect.

 

Ingrediënten voor 4 burgers

  • 140 gr rauwe biet (<1 stuk)
  • 200 gr kikkererwten
  • 25 gr paneermeel
  • 1 ei

kruiden

  • zout
  • peper
  • gerookte paprika
  • komijn

Schil en rasp de rauwe rode biet. Hak met een mixer de kikkererwten grof. Maak het niet te fijn. Meng alle ingrediënten nu samen in een kom tot een egale massa. 

Vorm met je handen vier burgers uit de mix. Leg deze op een bord of plank en bedekt het met plasticfolie. Laat de burgers minimaal 1 uur in koelkast opstijven.

 

Bak de burgers aan beide kanten mooi bruin in een hete pan.

Eet de burgers op een broodje met wat feta, balsamico dressing of geitenkaas.

Voedingswaarde per burger (1/4)

116 Kcal C.14 F.3 P.6

(Op de foto; een bruine bol met ijsbergsla, geitenkaas, balsamico dressing en de burger, 265 Kcal C.35 F.7 P.13)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.