Deze bolletjes met kwark zijn snel te maken. Ze hebben geen tijd nodig om te rijzen en hoeven maar 30 minuten in de oven.
Met dit recept maak je 4 bollen vers voor de lunch. Eerder maakte ik al deze Hartige kwarkbroodjes, vers bij de lunch.
Nu voor de zoete trek! Lekkere zoete krentenbollen met kwark.
Wissel naar smaak het soort kwark en kruiden af. Vervang de kaneel voor wat koek- en speculaas of wat sinaasappelrasp. Zo krijg je weer totaal andere bolletjes
Ingrediënten voor 4 bolletjes
- 1 ei
- 150 gr Optimel Griekse stijl vanille
- 1 th vanille aroma
- 125 gr zelfrijzend bakmeel
- snuf zout
- 30 gr rozijnen
- 1 el kaneel
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Mix eerst de natte ingrediënten.(1/tm 3)
Mix dan de droge ingrediënten en kruiden. (4 t/m 7)
Voeg beide mengsels samen en meng dit tot een plakkerig geheel. Schep 4 gelijke bollen uit het beslag en verdeel deze op een bakplaat met bakpapier.
Bak de broodjes 20-25 minuten in de oven tot deze aantrekkelijk zijn gekleurd.
Eet de bollen met wat poedersuiker of beleg ze met jam
Voedingswaarde per bol (1/4)
192 Kcal C.32 F.2 P. 12
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Fy%2Fl%2Ft%2Ftemp-topbqmbgccncsvqznxnu%2Fjxrp09%2FIMG_20210115_152445.jpg)
Reactie plaatsen
Reacties