Home » Receptenindex » Pastasalade met Pesto en Tonijn

Pastasalade met Pesto en Tonijn

Gepubliceerd op 10 februari 2021 om 06:00

Een flinke maaltijdsalade voor de lunch! Gooi alles snel bij elkaar en vlam lekker de rest van je werkdag door!

Maaltijdsalades vind ik heerlijk voor de lunch. Vaak met veel groente, eiwitten en wat lekkere smaakmakers. Dit keer in een pesto-bui. Eigenlijk op zoek naar gerookte kip, maar de tonijn vond ik eerder in de kastjes..  #truestory

 

Ingrediënten voor 1 portie

  • 50 gr pasta (ongekookt)
  • 30 gr rucola (melange)
  • 1/2 blikje tonijn (waterbasis)
  • 150 gr snoeptomaatjes
  • 70 gr cottage cheese light
  • 70 gr mais
  • 20 gr rode ui (kwart)
  • 10 gr pijnboompitten
  • Dressing
    • 20 gr pesto
    • 1 el balsamicoazijn
  • Peper en zout

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de tomaten en ui in stukjes en rooster de pijnboompitjes in een droge pan.
Neem een diep bord en leg hier een flinke bodem sla in gevolgd door alle andere ingrediënten. Sluit af met een lekkere lepel pesto en wat balsamicoazijn.

Naar smaak kun je wat extra zout, peper, pesto en/of balsamicoazijn toevoegen.

 

Voedingswaarde per portie

Kcal 588 C.61 F.18 P.40


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.