Home » Receptenindex » Broccoli risotto

Broccoli risotto

Gepubliceerd op 19 februari 2021 om 06:00

Weer een risotto met groente i.p.v. kaas. Gewoon lekker simpel en smakelijk. Alles in één pan, ook fijn voor de afwas. 

Ik moet bekennen dat ik nog nooit klassieke risotto heb gemaakt. Wel gegeten. Gruwelijk, schandalig en smerig lekker. Toch vind ik dat op een gewone avond wat ver gaan en ik vind de groente-creaties net zo lekker!

 

Ingrediënten voor 3 porties*

  • 150 gr risottorijst
  • 1 broccoli
  • 100 gr doperwten
  • 1 ui
  • 2 tn knoflook
  • 1 el olie
  • 1 groentebouillonblokje met 0,5 L water

Snij de roosjes van de broccoli. Snij de ui, broccolisteel en knoflook fijn.

Bak de ui en fijne broccolisteel samen met de olie in een grote diepe pan. Zodra deze glazig is kan de knoflook erbij, bak kort mee en voeg de rijst toe. Roer goed door. Zodra de rijst wat glazig is geworden kan de bouillon erbij.

Doe er eerst een scheutje bij en roer goed over de bodem. Zodra dit bubbelt kan de rest erbij. Kook 15 minuten en roer geregeld door.

Voeg de laatste 6 minuten de broccoliroosjes en doperwten toe.

Controleer tegen het einde v.d. kooktijd van de risotto of deze gaar is en of het nog wat extra zout nodig heeft.

 

Verdeel de risotto over de borden en eet deze met wat rucola en kippendijen.

Natuurlijk is nu het moment om toch wat kaas toe te voegen. Ook erg lekker!

Geroosterde pijnboompitjes of een extra eetlepel extra vierge olijfolie zijn ook aanraders.

Voedingswaarde per portie zonder extraatjes (1/3)

Kcal. 293 C.51 F.3 P.10


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.