Home » Receptenindex » Kaas-uienbrood met Kwark

Kaas-uienbrood met Kwark

Gepubliceerd op 3 februari 2021 om 06:00

Een heerlijk en snel kaas-uienbrood. Ideaal als borrelsnack of als extraatje bij de soep. Dit brood heb je met een halfuurtje al op tafel.

Eerder maakte ik al deze Hartige kwarkbroodjes, vers bij de lunch en de zoete editie met rozijnen en kaneel.

Nu voor bij de borrel! Een lekker kaas-uienbrood op basis van kwark.

 

Ingrediënten voor 1 brood

  • 1 ei
  • 150 gr magere kwark
  • 70 gr geraspte kaas
  • 125 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 th zout
  • 1 th kerrie
  • 1 ui

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Snij de ui in halve ringen en bak deze op een zacht vuurt glazig en zacht. Zet even aan de kant.

Mix eerst de helft van de kaas, ei en kwark samen in een kom. Voeg vervolgens de droge ingrediënten en kruiden toe. 

Meng dit samen met de uien tot een plakkerig geheel. Vorm een langwerpig brood uit het beslag op een bakplaat met bakpapier.

 

Schep de gebakken ui over het midden van het brood en strooi alle overgebleven kaas hierover.

Bak het  brood 20-25 minuten in de oven tot deze aantrekkelijk is gekleurd.

Voedingswaarde per strook (1/8)

105 Kcal C.13 F.3 P. 6


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.