Home » Receptenindex » Pompoentaartje met Havermout

Pompoentaartje met Havermout

Gepubliceerd op 23 april 2021 om 06:00

Toen ik dit recept maakte bedacht ik mij dat een portie 1/4 taart zou worden. Dat liep anders, ik heb die middag het hele taartje opgesmuld. 

Een lekker stevig en kruidig taartje! Zoetstof vind ik een prima vervanger voor echte suiker, vast niet super gezond, maar je kan niet alles hebben.

 

Ingrediënten voor 1 taartje

  • 200 gr pompoen
  • 50 gr havermout
  • 20 gr rozijnen
  • 1ei
  • 1 el koek-en speculaaskruiden
  • 1-2 zoetstof
  • 1 th vanille aroma
  • 1/2 th baking soda
  • snuf zout

Verwarm de oven op 200 graden.

Snij de pompoen in blokjes en kook deze gaar. Laat goed uitlekken en prak de pompoen fijn tot pasta.

Meng het ei door de pasta en vervolgens alle overige ingrediënten

Roer goed door tot een mooi egaal beslag.

Vet een kleine springvorm in doe het beslag in de vorm.

Bak het taartje 25-30 minuten in de oven.

Als de bovenzijde dat bruin lijkt de worden kun je deze afdekken met wat aluminiumfolie.

Laat de taart goed afkoelen voor het aansnijden.

Voedingswaarde totaal

360 Kcal C.50 F.9 P.15


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.