Home » Receptenindex » Vegan No-bake Cookie Dough Bites

Vegan No-bake Cookie Dough Bites

Gepubliceerd op 14 april 2021 om 06:00

Vroeger werd ik nooit zo warm van "no-bake' snacks. Maar die fase is voorbij. Laat de oven lekker uit en plaats alles in de koeling zonder timer.

Ik ben een beetje aan het experiment met alle vegan/chocolade/karamel/kokos-snacks. De één van succesvoller als de ander, maar deze bites zijn zo makkelijk en lekker dat ik ze met liefde even uitschrijf. 

 

Ingrediënten voor 8 bites

  • 50 gr kokosrasp
  • 50 gr havermout
  • 50 gr dadels
  • 1 th vanille aroma
  • snuf zout

Toplaag

  • 20 gr chocolade extra puur
  • 10 gr kokosolie

Vermaal de kokos en havermout wat fijner in een keukenmachine. Snij de dadels in stukjes en voeg deze samen met alle andere ingrediënten voor de bodem toe aan de keukenmachine. Als je dadels hard zijn kun je ze even weken in warm water en weer afgieten. Vind je keukenmachine fijn.

Mix dit tot een mooie dikke pasta.

 

Neem een kleine ovenvorm of schaaltje en druk de pasta in de vorm. Ik leg in de vorm altijd een bakpapiertje wat een beide kanten uitsteekt, dan til ik de bites later makkelijk uit de vorm.

Strijk de bovenkant mooi glad en zet deze even in de koeling.

Doe voor de toplaag de kokosolie en chocolade in een schaaltje en verwarm dit in de magnetron. Hou dit goed in de gaten en roer tussendoor. (De juiste manier is au bain marie, maar dit is sneller :))

Als de chocolade en olie helemaal samengesmolten zijn kan deze over de bovenkant van de haver-kokospasta. Verdeel gelijkmatig en laat het geheel uitharden in de koelkast.

 

Voedingswaarde per bite (1/8)

107 Kcal C.9 F.7 P.2


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.