Home » Receptenindex » Breakfast Strawberry Cheesecake met Verborgen Groente

Breakfast Strawberry Cheesecake met Verborgen Groente

Gepubliceerd op 30 april 2021 om 06:00

Deze suikervrije en gezonde cheesecake kan elke dag en op ieder moment. Eiwitrijk, smaakvol en met wat verstopte groente. Zo zie ik mijn maaltijden graag!

Taart voor ontbijt! Buiten je eigen verjaardag is het niet de bedoeling dat dit een gewoonte gaat worden. Of toch wel? 

Met deze suikervrije ontbijt cheesecake kan het echt. Door deze cheesecake in 8 flinke punten te verdelen bestaat iedere portie uit slechts 127 kcal!  Ter vergelijk; één gevulde koek van de bakker bestaat uit 375 kcal. 

Ik kies liever voor twee punten suikervrije cheesecake, misschien wel drie. ;)

 

Ingrediënten

  • 1 blik kidney bonen (uitgelekt gewicht 250 gram)
  • 3 eieren
  • 1 el kokosmeel
  • 1/2 el vloeibaar zoetstof
  • 1/2 th bakpoeder
  • snuf zout
  • 500 gr aardbeien skyr ( bijv. Lidl)
  • 100 gr roomkaas light
  • 6 blaadjes gelatine
  • 200 gr aardbeien (vers of uit de vriezer)
  • 1-2 el vloeibaar zoetstof

Verwarm de oven op 180 graden.

Neem een kom en doe hier de uitgelekte bonen, eieren, kokosmeel, bakpoeder, zout en het zoetstof in. Mix met de staafmixer tot een egaal beslag.

Doe het beslag in een ingevette of met bakpapier bekleedde taartvorm. Bak de bodem in +/- 25 minuten gaar.

Haal de bodem voor de cheesecake uit de oven. Week 4 van de 6 blaadjes gelatine eerst in wat koud water zacht. Knijp de blaadjes uit en doe deze samen de skyr en de roomkaas in een steelpannetje. Verwarm dit tot de gelatine volledig is gesmolten.

Stort het gelatine en kwarkmengsel op de (iets afgekoelde) bodem van de cheesecake. Zet deze in de koelkast

Pureer de aardbeien en voeg eventueel van wat extra zoetstof toe. Week de overgebleven blaadjes gelatine wederom eerst in wat koud water zacht. Knijp de blaadjes uit en doe deze samen met de aardbeienpuree in een steelplan. Verwarm dit tot de gelatine volledig is gesmolten. Schenk dit over de cheesecake en zet deze weer in de koelkast

Laat de Breakfast Cheesecake minimaal 2-3 uur opstijven.

 

Voedingswaarde per punt (1/8)

127 Kcal C.9 F.4 P.12

Hele taart:

1012 Kcal C.73 F.32 P.97


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.