Home » Receptenindex » Super Snelle Groente Paella

Super Snelle Groente Paella

Gepubliceerd op 28 april 2021 om 06:00

Paella of risotto? In beide gevallen is dit recept het net niet. Door het gebruik van gerookte paprika en tomatenpuree label ik 'm toch als paella. 

Deze paella maak je al wat echter door wat garnalen of andere vis toe te voegen, maar vandaag houden we het even vegetarisch.

Om er wel een echte avondmaaltijd van te maken eet ik de Groente Paella met de 'verse vegan worstjes' van de Plus. Aanraders!

 

Ingrediënten voor 2 porties

    • 120 gr rijst (paella of risottorijst)
    • 1 ui
    • 2 tn knoflook
    • 20 gr tomatenpuree
    • 1 el gerookte paprikapoeder
    • 500 ml groentebouillon
    • 1 puntpaprika
    • 1 courgette
    • 140 gr mais (klein blikje)
    • 100 gr snoeptomaten

    Snij de paprika en courgette in blokjes en zet even apart.

    Snij de ui en knoflook fijn en bak deze in wat olie glazig in een grote hapjespan.

    Voeg hierna de paprikapoeder toe en bak even mee, ongeveer 1 minuut.

    Voeg de rijst toe en bak wederom 1 minuut mee.

    Schenk vervolgens de bouillon over de rijst en roer ook de tomatenpuree door de pan. Doorroeren tot de tomatenpuree helemaal is opgelost door de rest.

    Breng de bouillon aan de kook en voeg de blokjes paprika en courgette toe.

    Doe een deksel op de pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.

    Voeg hierna mais toe en doe de deksel weer op de pan. De groente paella is klaar als de rijst gaar is, de mais hoeft enkel even mee te warmen.

    Doe voor het serveren nog wat snoeptomaatjes over het geheel en aanvallen maar!

    Serveer de Paella met wat koriander, feta of vegan worstjes zoals op de foto.

    Voedingswaarde per portie (excl. worstjes)

    361 Kcal C.73 F.1 P.10


    «   »

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.