Home » Receptenindex » Spinazie Frittata met Kaas

Spinazie Frittata met Kaas

Gepubliceerd op 21 april 2021 om 06:00

Frittata, de manier om van je restjes groente af te komen! Een eiwitrijke en koolhydraatarme maaltijd vol groente. Hier word ik blij van!

Deze frittata is heerlijk als lunch of serveer er wat krieltjes bij en je hebt een volwaardige avondmaaltijd. Gebruik het soort kaas wat je lekker vindt! Deze keer gebruik ik geraspte belegen 30+ kaas, maar verse geitenkaas gebruik ik ook graag.

 

Ingrediënten voor 1 spinazie frittata

    • 3 eieren
    • 100 gr versie spinazie
    • 1 puntpaprika
    • 1/2 rode ui
    • 20 gr geraspte kaas
    • peper en zout

    Nodig

    • ovenbestendige koekenpan

    Verwarm de oven op 220 graden.

    Hak de spinazie grof en snij de ui en puntpaprika in stukjes.

    Neem een kom en roer hier de drie eieren samen met wat zout en peper in los.

    Neem de ovenbestendige koekenpan en zet deze op het vuur met een eetlepel olijfolie.

    Bak de ui en paprika +/- 5 minuutjes zacht. Zodra deze wat zachter zijn kan de spinazie erbij. Het lijkt een pan vol, maar dit slinkt snel!

    Roer de eitjes even door en schenk deze over de groenten, schud even met de pan.

    Verdeel de geraspte kaas over het ei en zet vervolgens de pan in de oven.

    Na -/+ 10 minuten is de spinazie frittata klaar. Zodra het ei een beetje hoog popt is hij klaar en gaar. Even uit de oven zakt hij weer in. 

     

    Eet de spinazie frittata met wat koriander, lente-ui en sriracha. 

    Voedingswaarde per portie 

    424 Kcal C.9 F.30 P.29


    «   »

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.