Print opties:

Appelvlaai zonder korstjes

Al vind ik de korstjes van een gewone appeltaart het allerlekkerste dat er is, is deze creamy appelvlaai een goed alternatief als je de deegrandjes even wilt mijden. Niks ten nadele van de randjes, maar nu zijn de punten wel behoorlijk laag in kcal!

Kookmethode
Keuken
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 15 min Kooktijd: 60 min Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties 8
Calorieën 128
Beschrijving

Gewoon een snelle variatie op de altijd geliefde appeltaart. Voor deze taart hoef je geen deeg te kneden.

Kan het nog simpeler?

Ingrediënten voor 1 appeltaart
  • 5 appel
  • 80 grammen zelfrijzend bakmeel
  • 2 ei
  • 25 grammen light boter
  • 100 milliliters melk (bv. magere melk)
  • 50 grammen suiker
  • 1 theelepel vanille aroma
  • snuf zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 180 graden. Schil de appels en snij deze vervolgens in zo dun mogelijke plakjes. Dit kan met een mes of dunschiller.

    Klopt de suiker en eieren samen. Smelt de boter en mix deze door het ei en de suiker. Voeg nu ook de melk, het vanille aroma en zout toe.

    Roer door en meng het bloem door de mix.

    Voeg nu per deel de appelschijfjes toe. Roer even door de mix en voeg een volgend deel toe. Alle appels moeten gelijkmatig met het beslag bedekt zijn.

    Neem een ronde bakvorm* en spray deze in of bekleed het met bakpapier. Stort het appelbeslag in de vorm.

     

    Zet de taart 1 uurtje in de oven.

    Even laten afkoelen en aanvallen maar!

Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 8


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 128kcal
Calorieën van vet 2kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 23g8%
Proteïne 4g8%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

*gebruik als het kan een kleinere ronde vorm. Ik was wat enthousiast en pakte de grootste..