Print opties:

banana bread baked oats

Wederom een lekker eenpersoon sbananenbroodje, of valt dit nu in de categorie baked oats?!. 'Banana bread baked oats' dan maar. Een mond vol en het dekt de lading.

Oh en er zitten ook nog chocolade stukjes door.. Smullen!

Kookmethode
Keuken
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 5 min Kooktijd: 20 min Totale tijd: 25 minuten
Porties 1
Calorieën 364
Beschrijving

Deze baked oats eet ik het liefst warm met een lepel uit het schaaltje. Laat het brood niet te lang in de oven zitten, maar haal deze liever iets te vroeg eruit. Dan lijkt het net een warme broodpudding.

Er zit in deze combinatie geen ei, dus een beetje zacht is geen ramp.

Ingrediënten voor één banana bread baked oats
  • 1 stuk banaan (extra rijp, lekker zoet)
  • 30 grammen havermout (niet ieder soort is glutenvrij)
  • 50 milliliters amandelmelk
  • 25 grammen eiwitpoeder (vanille of andere zoete smaak naar keuze)
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • snuf zout
  • 1 theelepel chocolade (chips, hagelslag of fijn gehakt)
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 200 graden.

    Snij 1/3 van de banaan in plakjes en prak 2/3 fijn in een kommetje.

    Doe de bananenprak met alle ingrediënten in een kommetje en roer stevig door.

    Neem een kleine bakvorm of ovenbestendig schaaltje, spray deze in en doe het het beslag hierin.

    Verdeel voorzichtig de plakjes banaan over de bovenkant en drop eventueel nog wat extra chocolade hierop.

    Zet de baked oats nu 20 minuten in de oven.

    Laat de banana baked oats eventjes afkoelen voor je je mond brandt! ;)
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 1


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 364kcal
Calorieën van vet 5.98kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 56g19%
Proteïne 20g40%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Leef je uit met de toppings. Dit keer vergreep ik mij aan de chocoladestukjes, maar ook wat rozijnen of nootjes zijn heerlijk. De voedingswaarden veranderen dan natuurlijk wel iets.