Print opties:

Blueberry cheesecake

Cheesecake blijft toch wel het ultieme taartje. Iedere dag een New York Cheesecake zal ik je niet aanraden, maar deze blueberry cheesecake wel.

Deze blueberry cheesecake is met elk type kwark en fruit te maken. Pak vooral wat je in de kast aantreft.

Kookmethode ,
Keuken
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 25 25 minuten Totale tijd: 25 minuten
Porties 1
Beschrijving

Iedere oven is ander, de cheesecake is perfect wanneer die middenin nog een beetje vloeibaar is.

Afhankelijk van de temperatuur van de ingrediënten is de bereidingstijd wat korter/langer. 

Ingrediënten voor 1 blueberry cheesecake
  • 150 grammen magere kwark
  • 50 grammen roomkaas (light)
  • 1 ei
  • 1 theelepels vanille aroma (of flavor drops vanille/cheesecake)
  • 0.5 theelepels maïzena
  • snuf zout
  • 100 grammen blauwe bessen
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Meng alle ingrediënten voor het taartje in een kom, hou het fruit nog even apart.
    Neem een ovenschaaltje en spray deze in met wat bakspray of bekleed met een stukje bakpapier.

    Doe het mengsel in de schaal en verdeel het fruit hierover. Zet het 25-30 minuten in de oven.

    Even een beetje laten afkoelen en aanvallen maar!

    Iedere oven is anders! Mijn airfryer heeft flink wat power. De breakfast cheesecake is perfect wanneer de randjes hard zijn en de binnenzijde een beetje vloeibaar. :)
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 1

Note

Wissel af met het soort fruit. Ik kies meestal voor aardbeien, frambozen of kersen.