Print opties:

Broccolisoep

Een lekkere warme kom soep is een makkelijke manier om veel groente binnen te krijgen. Deze broccolisoep is gemaakt van enkel de stronk. Meestal bewaar ik de stronken om broccolirijst te maken en de roosjes eet ik door de wokgerechten of salades. Dit keer had ik geen zin in de rijst, maar wel 2 flinke stronken in de koeling. Dan maar een makkelijke soep, zo lekker!

Keuken
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 5 5 minuten Kooktijd: 20 20 minuten Totale tijd: 25 minuten
Porties 2
Calorieën 81
Beschrijving

Broccolisoep vind ik heerlijk, maar wat zou het met de smaak doen wanneer je deze enkel van de (overgebleven) stronken maakt? 

Ingrediënten voor twee kommen soep
  • 400 grammen broccoli (stronken ;))
  • 1 ui
  • 3 teen knoflook
  • 400 milliliters bouillon
  • 1 eetlepels basilicum (gedroogde kruiden of vers)
  • snuf zout
  • zwarte peper
Bereiding
  1.  

    Snij de ui en knoflook fijn. Snij de broccolistronken in blokjes. Snij lelijke pitjes en randjes eventueel weg.

    Verwarm een eetlepel olie in een steel-/soeppannetje en bak de ui ongeveer 3 minuutjes. Bak de knoflook hierna even mee en voeg de basilicum en broccoli toe. Roer goed door en verkruimel het bouillonblokje over de pan. Schenk nu +/- 400 ml water in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat dit op een zacht vuurtje 20 minuten koken.

    Laat de soep hierna even afkoelen en pureer deze met een staafmixer.

     

    Proef of er nog wat peper of zout bij moet.

    Ik eet soep altijd één dag na bereiding, nog lekkerder!
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 2


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 81kcal
Calorieën van vet 1kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 10g4%
Proteïne 7g15%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.