Print opties:

Caesar salade

Ik ben dol op goede klassiekers. Deze Caesar bevat kip, ei, ansjovis en kaas. Een mooie balans in verschillende smaken, eiwitrijk en koolhydraatarm.

Kookmethode
Keuken
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 30 min Totale tijd: 30 minuten
Porties 1
Calorieën 395
Beschrijving

Deze koolhydraatarme salade is een favoriet. Waar ik vroeger altijd de ansjovis skipte, vind ik het nu een onmisbaar extraatje. Het zoute van de vis gaat goed samen met het zachte eitje en de kip.

Ingrediënten voor 1 salade
  • 125 grammen kipfilet
  • 1 ei (gekookt)
  • 150 grammen ijsbergsla
  • 40 grammen augurk
  • 20 grammen rode ui (ringetjes)
  • 20 kaas (30+ oude kaas)
  • 20 milliliters fritessaus halfvol ((Dressing))
  • 20 grammen ansjovis ((Dressing) uit blik, een beetje uitgeknepen)
  • 10 milliliters Dijonmosterd ((Dressing))
  • 10 milliliters citroensap ((Dressing))
Bereiding
  1. Snij voor de dressing de ansjovis fijn en mix deze met alle andere ingrediënten. Zet deze even apart.

     

    Kruid de kipfilet met zout, peper en rozemarijn. Bak aan beide kantjes mooi bruin en laat deze vervolgens op laag vuur garen met d deksel op de pan.

    Neem een diep bord en doe hier de fijngesneden ijsbergsla, stukjes augurk, rode ui in ringetjes en stukjes kaas overheen.

    Snij de kip in plakken en leg over de salade.

    Sluit af met de ansjovis dressing en het gekookte eitje.

Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 1


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 395kcal
Calorieën van vet 18kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 9g3%
Proteïne 58g116%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.