Print opties:

Custard Carrot cake oatmeal

Zodra de koudere dagen weer komen verruil ik mijn smoothie bowl al snel weer voor havermoutpap. Deze editie met wortel eet ik geregeld.  Een nagenoeg gelijk recept staat al even online, maar deze versie met custard is veeeeel lekkerder. ;)

Kookmethode
Keuken ,
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 15 15 minuten Totale tijd: 15 minuten
Porties 1
Calorieën 305
Beschrijving

Mijn meest genuttigde warme havermoutpap was hier nog niet uitgewerkt. Bij deze! Deze lekkere havermoutpap combineer ik meestal met wat rozijnen en noten.  

Als variatie is ook wat banaan, honing, kokos of pindakaas erg lekker.

 

Ingrediënten voor 1 portie custard carrot cake oats
  • 2 wortel (+/-150 gram)
  • 30 grammen havermout
  • 25 grammen eiwitpoeder (vanille / cookies / almond)
  • 15 grammen custardpoeder (bv Koopmans)
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 eetlepels zoetstof
  • snuf zout
  • 15 grammen rozijnen (topping)
Bereiding
  1. Hak of rasp de wortels fijn.

    Doe deze samen met de havermout, kaneel en het snufje zout in een steelpan. Schenk hier water bij tot de massa net goed onder staat.

    Breng zachtjes aan de kook en laat  5 à 8 minuten pruttelen. Roer geregeld door.

    Zodra dit alles een mooie zachte pap is kan deze van het vuur en roer je het custard- en eiwitpoeder erdoor.

    Is de mix te dik, kun je wat water toevoegen.

    Druppel naar smaak nog wat zoetstof erover en schenk de pap in een kom.

    Drop de toppings erop en eetsmakelijk!

Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 1


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 305kcal
Calorieën van vet 4kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 41g14%
Proteïne 24g48%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Varieer erop los met de toppings! Ook walnoten en dadels passen goed in deze carrot cake.