Een echte cheesecake gaat in de oven en maak je met veel roomkaas en eieren. Een cheesecake die niet in de oven gaat is een kwarktaart... Tot zover de cheesecake-statements van de Mr.
Op bak-verzoek, speciaal voor hem, de echte New York cheesecake!
Als ik ooit een koffiezaak ga beginnen weet ik absoluut wat het op het menu komt.; cheesecake, brownies en worteltaart.
Die worteltaart vind je al op mijn website, de brownie is geheim en hierbij mijn cheesecake recept.
Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte.
Bekleed een bakvorm van rond 25 cm met bakpapier.
Vermaal de kandijkoeken fijn in een keukenmachine/hakselaar.
Smelt de roomboter in een steelpannetje en doe hier de verkruimelde kandijkoeken bij. Schep dit om zodat alle roomboter en koek gelijkmatig verdeelt is.
Druk de mix aan in de met bakpapier beklede bakvorm.
Bak de bodem 10 minuten in de oven.
Neem een ruime beslagkom met garde en doe hier eerst de roomkaas in. Klop dit even losjes en voeg vervolgens de suiker, snuf zout en de rasp en sap van de citroen toe.
Voeg vervolgens één voor één de overige ingrediënten toe, sluit af met de eieren en mix telkens tot een geheel beslag voor je het volgende ei toevoegt.
Stort de mix op de gebakken bodem.
Bak de cheesecake 15 minuten op 220 graden.
Verlaag hierna te temperatuur naar 100 graden en bak de cheesecake 50 minuten.