Print opties

Echte Cheesecake

Kookmethode
Moeilijkheidsgraad Gemiddeld
Tijd
Voorbereidingstijd: 15 min Kooktijd: 2 uur Totale tijd: 13 uren 15 minuten
Porties 12
Beschrijving

Als ik ooit een koffiezaak ga beginnen weet ik absoluut wat het op het menu komt.; cheesecake, brownies en worteltaart.

Die worteltaart vind je al op mijn website, de brownie is geheim en hierbij mijn cheesecake recept.

Ingrediënten voor één cheesecake (25 cm)
  • 260 grammen kandijkoeken (1 pak - Lidl)
  • 100 grammen roomboter
  • 800 grammen roomkaas
  • 200 grammen suiker
  • 1 stuk citroen (rasp en sap)
  • 200 milliliters slagroom (35% vet, ongeklopt)
  • 30 grammen maizena
  • snuf zout
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 6 eieren
Bereiding
  1. Bodem

    Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte.

    Bekleed een bakvorm van rond 25 cm met bakpapier.

    Vermaal de kandijkoeken fijn in een keukenmachine/hakselaar.

    Smelt de roomboter in een steelpannetje en doe hier de verkruimelde kandijkoeken bij. Schep dit om zodat alle roomboter en koek gelijkmatig verdeelt is.

    Druk de mix aan in de met bakpapier beklede bakvorm.

    Bak de bodem 10 minuten in de oven.

    Haal na 10 minuten de vorm uit de oven en verhoog de temperatuur naar 220 graden, boven en onderwarmte.
  2. cheesecake vulling

    Neem een ruime beslagkom met garde en doe hier eerst de roomkaas in. Klop dit even losjes en voeg vervolgens de suiker, snuf zout en de rasp en sap van de citroen toe. 

    Voeg vervolgens één voor één de overige ingrediënten toe, sluit af met de eieren en mix telkens tot een geheel beslag voor je het volgende ei toevoegt.

    Stort de mix op de gebakken bodem.

    Bak de cheesecake 15 minuten op 220 graden.

    Verlaag hierna te temperatuur naar 100 graden en bak de cheesecake 50 minuten.

     

    Zet na 50 minuten de oven uit maar open de deur niet! Laat de cheesecake volledige afkoelen in de dichte oven. Minimaal 2 uur. Zet hierna de cheesecake 12 uur in de koeling.