Print opties:

Eenpersoons bananenbrood

Een lekker bananenbroodje is altijd een goed idee. Vaak belanden er bij mij thuis uiteindelijk altijd wel wat plakjes in de vriezer. Dit kleine bananenbroodje is super snel en precies genoeg voor één. 

Kookmethode
Keuken
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 5 5 minuten Kooktijd: 20 20 minuten Totale tijd: 25 minuten
Porties 1
Calorieën 390
Beschrijving

Dit warme bananenbroodje eet ik het liefst warm met een lepel uit het bakschaaltje. Laat het brood niet te lang in de oven zitten, maar haal deze liever iets te vroeg eruit. Dan lijkt het net een warme broodpudding. Lekker met een flinke lepel kwark!

Ingrediënten voor één bananenbroodje
  • 1 banaan (extra rijp, lekker zoet)
  • 25 grammen eiwitpoeder (vanille of andere zoete smaak naar keuze)
  • 30 grammen havermout (niet ieder soort is glutenvrij)
  • 1 ei
  • 1/2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepels kaneel
  • snuf zout
  • 1/4 appel (Optioneel, in dunne plakjes bovenop)
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 200 graden.

    Doe alle ingrediënten (behalve de optionele appelplakjes) in een blender of mix deze helemaal fijn met de staafmixer.

    Neem een kleine bakvorm of ovenbestendig schaaltje, spray deze in en doe het het beslag hierin.

    Verdeel voorzichtig de dunne plakjes appel over de bovenkant.

    Zet deze 20 minuten in de oven.

    Laat het kleine bananenbroodje even afkoelen voor je je mond brandt! ;)
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 1


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 390kcal
Calorieën van vet 9kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 42g15%
Proteïne 32g64%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

 Laat het brood niet te lang in de oven zitten, maar haal deze liever iets te vroeg eruit. Dan lijkt het net een warme broodpudding. Lekker met een flinke lepel kwark!