Deze zachte en eiwitrijke mokkacake heeft een heerlijke structuur en is glutenvrij. De hele mokkacake heeft slechts 500 kcal, maar ik eet deze graag in twee of vier porties als snack met wat zuivelspread of pindakaas.
Verwarm de oven op 200 graden.
Doe eerst de bonen, koffie, zoetstof, vanille en eieren in een kom en mix deze met een staafmixer. Voeg vervolgens één voor één alle overige (droge) ingrediënten toe mix tussendoor met een garde tot een mooi beslag.
Stort het beslag in een ingevette of met bakpapier beklede cakevorm.
Bak de cake 45 minuten in het midden van de oven. Iedere oven is anders, je wilt hem net gaar. Niet nat niet droog.
Als de bovenzijde bruin lijkt te worden kun je deze afdekken met wat aluminiumfolie.
Laat de cake een beetje afkoelen voor het aansnijden.
Opdiening grootte 1
Opdieningen 1
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.