Print opties:

Eiwitrijke sinaasappelcake

Een frisse en luchtige cake zonder toegevoegd suiker. Laat het vooral niet bij één plakje maar neem ruim van deze Eiwitrijke Sinaasappelcake.

Kookmethode
Keuken
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 5 5 minuten Kooktijd: 60 60 minuten Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties 1
Calorieën 65
Beschrijving

Door het gebruik van amandelmeel en kokosmeel is deze sinaasappelcake ook glutenvrij. Een lekkere luchtige en frisse cake, deze stilt je zoete snack-trek.

Ingrediënten voor één cake
  • 2 sinaasappel
  • 2 ei
  • 100 grammen magere kwark
  • 30 grammen eiwitpoeder (smaak vanille)
  • 30 grammen amandelmeel
  • 30 grammen kokosmeel
  • 2 eetlepels zoetstof (bv vloeibaar zoet van Kruidvat)
  • 1 eetlepels kaneel
  • 1 theelepels bakpoeder
  • 0.5 theelepels vanille aroma
  • snuf zout
  • 10 grammen amandelschaafsel
Bereiding
  1.  

    Verwarm de oven op 190 graden.

    Schil en snij één van de sinaasappels in kleine blokjes en pers en rasp de ander uit boven een beslagkom. Rasp alleen het oranje van de schil, het wit is bitter.

    Meng alle ingrediënten (behalve het amandelschaafsel) samen in een kom. Roer goed door tot een mooie egale mix.

    Doe de mix in een cakevorm met wat bakpapier of anti-aanbakspray. 

    Leg het amandelschaafsel op de bovenkant en bak de cake 60 minuten in het midden van de oven. 

    Als de bovenzijde te bruin lijkt de worden kun je deze afdekken met wat aluminiumfolie.

    Laat de cake goed afkoelen voor het aansnijden.

    Snij de cake in 12 plakken. Voedingswaarde per plak (1/12) 65 Kcal C.4 F.3 P.5
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 12


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 65kcal
Calorieën van vet 3kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 4g2%
Proteïne 5g10%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.