Print opties:

Foe Yong Hai met extra groente & broccolirijst

Foe Yong Hai is zo'n gerecht wat ik nooit zelf zou kiezen, maar als het dan in het maandmenu zit vind ik het heerlijk.

De zoet-pittige saus samen met het zachte ei.. een top combinatie. In het recept hieronder heb ik de saus 'simpel' proberen na te maken en wat extra vitamientjes toegevoegd.

Kookmethode
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 30 30 minuten Totale tijd: 30 minuten
Porties 2
Calorieën 485
Beschrijving

Een goed gevuld omelet kent iedereen wel. Dit Chinese groenteomelet met zoete tomatensaus zit vol groente en eiwitten.

Ingrediënten voor twee porties
    Voor het omelet
  • 6 ei
  • 250 grammen soepgroente (fijngesneden zakje bijv. AH)
  • 250 grammen tauge
  • 200 grammen zilvervliesrijst (gekookt gewicht)
  • 400 grammen broccolierijst
  • vissaus (naar smaak (of zout))
  • zwarte peper
  • Voor de saus
  • 400 grammen tomatenblokjes (1 blik)
  • 2 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepels rijstazijn
  • 2 theelepels gember (geraspt (of 1 th. kruidenpoeder))
  • 1 theelepels peper
  • zoetstof (druppels naar smaak)
Bereiding
  1. Begin met de saus.

    Neem een steelpannetje en doe hier 1 eetlepel olie en fijngesneden ui in. Bak glazig en voeg de knoflook toe. Na 2 minuten kunnen alle overige voor de saus in de pan ingrediënten hierbij. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat rustig pruttelen en roer af en toe door.

    Ga ondertussen verder met het eiergerecht.  Neem een grote koekenpan en bak hier de fijngesneden soepgroente in. Na enkele minuten  kunnen de eieren erbij. Breek deze eerst in een kom/beker, roer door en kruid met vissaus of zout.

    Doe het eimengsel in de pan en bak deze eerst aan één kant. Maak 4 kwarten in de pan er draai deze om.

    Bak enkele minuten aan de andere zijde.

    Kook water en giet het hete water over de taugé en broccolirijst. Mix de broccolirijst met de gekookte zilvervliesrijst er verdeel alles over twee borden. Verdeel vervolgens het omelet, de taugé en als laatste de saus.

     

    Garneer met bosui en eventueel wat sambal.