Print opties:

Gebakken havermout

Deze gebakken havermout is stevig en zoet. Net weer een variatie op het bekende bakje havermoutpap. Erg lekker met wat honing of esdoornsiroop.

Afhankelijk van het soort eiwitpoeder en havermout is dit recept vegan en glutenvrij!

Kookmethode
Keuken ,
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 5 5 minuten Kooktijd: 19 19 minuten Totale tijd: 24 minuten
Porties 2
Calorieën 317
Beschrijving

Door alle ingrediënten van je gebruikelijke havermoutpap op een iets andere wijze te bereiden krijg je een totaal andere beleving. Met deze gebakken havermout heb ik soms het idee dat ik met een lekkere koek aan ontbijten ben. Even geduldig wachten tot de oven het werk heeft gedaan en aanvallen maar. 

Ingrediënten voor twee porties gebakken havermout
  • 80 grammen havermout (niet ieder soort is glutenvrij)
  • 1 banaan (extra bruin/rijp = lekker zoet!)
  • 40 grammen eiwitpoeder (smaak vanille / cookies / amandel)
  • 2 theelepels kaneel
  • 0.5 theelepels bakpoeder
  • 0.5 theelepels vanille aroma
  • snuf zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 200 graden.

    Maak een eiwitshake met het eiwitpoeder en 180 ml water. Roer het zout, kaneel en bakpoeder door de grove havermout.

    Prak de helft van de banaan met een vork en roer deze door de eiwitshake.

    Neem een ovenschaal of bakvorm en doe hier beide mengsel in. Roer even door en verdeel de andere helft van de banaan in plakjes over de bovenkant. 

     

    Bak deze havermout  20-25 minuutjes in de oven. Laat even afkoelen en aanvallen maar! 
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 2


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 317kcal
Calorieën van vet 5kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 37g13%
Proteïne 29g58%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

In plaats van 50 gram eiwitpoeder en water kun je ook 180 ml melk gebruiken. De gebakken havermout bevat dan wel iets minder eiwitten.

Ook lekker is wat geraspte wortel en rozijnen door het beslag, ik noem dat de carrot cake editie. ;)