Print opties:

Havermelk, zelfgemaakt

Super makkelijk en snel. Wederom krijg je hiermee je eigen pure melk zonder toevoegingen en een stuk goedkoper dan de havermelk pakken uit de supermarkt. Ik heb nooit meer melk in huis maar door de trucjes met de havermout en kokosrasp grijp ik nooit mis wanneer ik dit nodig heb ik een recept. Kokos en havermout zijn altijd in mijn voorraadkast te vinden!

Met een pak havermout van 500 gram kun je 5 Liter melk maken. Een pak havermout kost 0.50 euro. 

5 pakken AH Havermelk uit de winkel kost je 9.45 euro. (1.89 per 1 L. pak)

Moeilijkheidsgraad Beginner
Porties 1
Beschrijving

De werkwijze om havermelk te maken is ietsje anders dan de kokoseditie, sneller en simpeler.

De dikte van de havermelk kan je zelf naar wens bepalen. Ik houd wel van een dikke substantie en gebruik 700 ml water met 100 gram havermout. Wil je meer een melkbasis die minder dik is, gebruik dan 1000 ml water.

Ingrediënten voor 1 kan havermelk
  • 100 grammen havermout (niet ieder soort is glutenvrij)
  • 1 liter water (of iets minder voor een dikkere melk)
  • blender
  • kaasdoek (notendoek/theedoek)
Bereiding
  1. Doe de havermout met het water in de blender. Mix dit voor 2 minuten op de hoogste stand. Schenk na deze minuten de mix in een notendoek boven een kom of beker. Knijp het vocht door de doek, de haverpulp blijft hierdoor achter en je houd een egale melk over.

    Voeg een druppeltje zoetstof en een snufje zout toe om te smaken op te krikken!
Note

Deze melk is lekker in je koffie, shake, pannenkoeken of baksel.

Bewaar de melk in de koelkast en consumeer binnen 3 á 4 dagen.