Een variatie op de havermoutpap. Een rijstepap met kokos en mango, één van mijn favoriete combinaties. Door zowel kokoswater als kokos-eiwitpoeder te gebruiken, is er in deze mango sticky rice geen plek meer voor vette kokosmelk.
Deze maaltijd vind ik heerlijk als snelle en zoete herstelsnack na een lange duurloop. Even wat anders dan de bekende havermout.
Gezondere mango sticky rice. Wie dit toetje uit Azië kent weet dat dit een ongelofelijke suikerbom is.
Dit recept bevat geen extra toegevoegde suiker maar wel wat extra eiwit.
- 100 g rijst (sushirijst, gekookt gewicht)
- 200 ml kokoswater
- 25 g eiwitpoeder (Smaak Coconut (bv. myprotein of Body & Fit))
- snuf zout
- 70 g mango (vers, in stukjes)
- 5 g kokos (flakes of rasp)
Opdieningen 1
- Hoeveelheid per opdiening
- % dagelijkse waarde *
- Totaal koolhydraten 60g20%
- Proteïne 25g50%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Note
Gebruik als het even kan kleefrijst, deze bevat meer zetmeel waardoor het lekker sticky wordt.
Maar geloof mij, ook met andere rijstsoorten is de pap lekker.
Heb jij dit recept gemaakt?