Curry, ik hou ervan. Neem veel groenten, kruiden en kokosmelk en je bent al voor 90% op de goede weg.
Deze keer met pompoen en zoete aardappel. Een van mijn favoriete curry's! Een heerlijke vegan maaltijd om lekker mee op de bank te kruipen.
Deze curry was ooit één van mijn eerst gepubliceerde recepten. Een heerlijk recept, maar de uitwerking en foto verdiende nog een grote verbeterslag.
Bij deze! Snel te bereiden in de avond, maar ook perfect te bewaren (in de vriezer) voor een ander moment.
Meng alle kruiden voor de curry alvast in een kopje en zet apart.
Snij de ui en knoflook fijn. Zet een braad-/soeppan op het vuur met een laagje olie. Bak de ui en knoflook even glazig en doe vervolgens de kruiden erbij. Bak de kruiden aan zodat deze hun smaken vrijgeven. Bakt het aan? Doe dan 2 eetlepels water erbij en schraap de bodem voorzichtig schoon met een spatel.
Vervolgens de pompoen en zoete aardappel toevoegen. Roer alles door in de pan en schenk de kokosmelk erover. Voeg ook het zout of vissaus toe.
Laat dit geheel zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn en de curry is ingekookt (+/- 25 min ). De kokosmelk en pompoen zijn dan goed met elkaar vermengd.
Schep de curry in diepe borden en verdeel eventueel wat koriander en bosui erover.
Eet de curry met een rotiplaat, basmatirijst, flatbread, of naan.
Opdiening grootte 1
Opdieningen 4
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Ideetjes als bijgerecht; maisbrood, broccolirijst, feta en garneer met koriander en bosui.