Print opties:

Protein Bomb Bowl

Net even anders dan je vertrouwde bakje kwark. Het lijkt op roomijs, protein fluff en magere kwark samen. Of het echt een 'recept' mag heten laat ik graag in het midden.

Dit spul is zooo heerlijk. Ik eet dit meestal zonder extraatjes als heerlijke beloning/herstelmaaltijd na een flinke (sport)activiteit. Wil ik er echt een maaltijd van maken, dan gooi ik allerlei toppings op de bowl.

Kookmethode
Keuken
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 10 min Totale tijd: 10 minuten
Porties 1
Calorieën 208
Beschrijving

Deze protein bomb bowl is met ieder soort kwark te maken. Wat wel een must is, is het caseïne eiwitpoeder. Dit geeft die uniek dikke substantie.

Gewoon eiwitpoeder smaakt overigens ook lekker, maar de bowl wordt niet net zo fluffy.

 

Ingrediënten voor 1 protein bomb bowl
  • 100 grammen magere kwark (favoriet; Campina magere kokos of Griekse stijl 0%)
  • 100 milliliters sojamelk
  • 30 grammen Micellar Casein eiwitpoeder (bijvoorbeeld van Body & Fit - Vanille)
  • 1 theelepel flavour drops vanille
Bereiding
  1. Doe de kwark, eiwitpoeder, vanille en sojamelk in een keukenmachine met garde. Heb je deze niet, dan werkt een grote beslagkom met handmixer natuurlijk ook.

    Klopt het geheel eerst heel even rustig tot een geheel en mix daarna alles  minimaal 5 minuten op de hoogste stand. Hoe langer je klopt, hoe beter. (meeeer fluffy-nes)

    Schep de mix in een kom en drop eventueel nog wat toppings boven op!

    Mijn favoriete toppings zijn mango, appel, kaneel en of schuddebuikjes. Alles is mogelijk en leef je uit!
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 1


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 208kcal
Calorieën van vet 2kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 7g3%
Proteïne 40g80%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

De voedingswaarden zijn zonder extraatjes.

Toppings zoals op de foto zijn Kcal: 133 C.14 F.3 P.2

  • 100 gr verse mango
  • 15 gr schuddebuikjes/ strooi speculaas