Eens moet de eerste keer zijn en dit was een eitje. Er gaan veel recepten rond met een berg suiker, nergens voor nodig. Vloeibaar zoetstof koop ik bij de kruidvat/trekpleister en vind ik de ideale suikervervanger.
Ik eet de rabarber crumble graag als ontbijtje met wat kwark erbij.
Snij de kontjes en bovenkanten van de stelen af, ongeveer 2 a 3 cm. Was de rabarber goed en snij alles in blokjes.
Doe de rabarber, rasp en sap van de sinaasappel, citroensap, zoetstof en vanille in een steelpan. Schenk hier water bij tot het net niet onder staat. Breng alles aan de kook en laat dit 15 minuten pruttelen.
Laat goed afkoelen en klaar is je suikervrije rabarber compote.
Neem voor de rabarber crumble de helft van de compote. Ongeveer 150 gram. Doe dit in een klein ovenbestendig kommetje.
Verwarm de oven op 200 graden.
Meng/prak de boter en havermout samen en verkruimel dit vervolgens gelijkmatig over de rabarber.
Zet de rabarber crumble ongeveer 20 minuten in de oven.
Opdiening grootte 1
Opdieningen 2
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.