Print opties:

Risotto met Pompoen & Geitenkaas

Ik moet bekennen dat ik nog nooit klassieke risotto heb gemaakt. Wel gegeten. Gruwelijk, schandalig en smerig lekker. Toch vind ik dat op een gewone avond wat ver gaan en ik vind de groente-creaties net zo lekker!

Deze keer met een basis van pompoen, pijnboompitten en geitenkaas.

Kookmethode ,
Keuken
Tijd
Voorbereidingstijd: 5 5 minuten Kooktijd: 15 15 minuten Totale tijd: 20 minuten
Porties 3
Calorieën 344
Beschrijving

Een simpele en super smaakvolle risotto. De combinatie van pompoen, kaas en rijst doet het geweldig goed. 

Ingrediënten voor 2 a 3 porties risotto
  • 150 grammen risottorijst
  • 400 grammen pompoen ((bv. één zak blokjes van de AH))
  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • 0,5 liters groentebouillon
  • 100 grammen verse geitenkaas
  • 45 grammen pijnboompitten
  • 1 eetlepels olie (om in te bakken)
Bereiding
  1. Snij de ui en knoflook fijn.

    Bak de ui met wat olie in een grote diepe pan. Zodra deze glazig is kan de knoflook erbij, bak kort mee en voeg de rijst toe. Roer goed door. Zodra de rijst wat glazig is geworden kan de bouillon en pompoen erbij.

    Doe er eerst een scheutje bij en roer goed over de bodem. Zodra dit bubbelt kan de rest erbij. Kook 15 minuten en roer geregeld door.

    Rooster ondertussen de pijnboompitten in droge koekenpan.

    Controleer tegen het einde v.d. kooktijd van de risotto of deze gaar is en of het nog wat extra zout nodig heeft.

     

    Verdeel de risotto over de borden en strooi hier vervolgens de pijnboompitten en geitenkaas over.

    Eet de Risotto met wat extra groene salade.
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 3


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 344kcal
Calorieën van vet 15kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 45g15%
Proteïne 13g26%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Schenk al laatste nog wat extra vierge olijfolie over de portie. Zo lekker!