Print opties:

Smoothie Bowl met Pompoen & Banaan

Ik was zoekende naar wat variatie in mijn smoothie bowl reeks. Deze heerlijke bowl met pompoen doet herfstig aan door de kaneel, maar valt ook bij zomerse temperaturen in de smaak.

Kookmethode
Keuken
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Kooktijd: 10 10 minuten Totale tijd: 10 minuten
Porties 1
Calorieën 419
Beschrijving

Deze smoothie bowl met pompoen doet mij denken aan cakebeslag. Creamy, zacht en kruidig. Absoluut geen groente smaak, maar zo lepel je wel flink wat vitamientjes naar binnen. 

Ingrediënten voor 1 bowl
  • 200 grammen pompoen (geschild en in blokjes)
  • 50 milligram sojamelk
  • 1/2 banaan (uit de vriezer)
  • 30 grammen eiwitpoeder (vanille of salted caramel)
  • 20 grammen havermout
  • 1 eetlepels kaneel
  • 1 eetlepels zoetstof
  • 1/2 banaan (topping)
  • 15 grammen rozijnen (topping)
  • 10 grammen hazelnoten (topping)
Bereiding
  1. Begin met alle ingrediënten voor de bowl in de blender te doen en start de helft van de sojamelk.

    Zet de mixer aan, je wilt niet direct teveel melk toevoegen.

    Ik moet geregeld door het mixen heen wat prikken en roeren met een spatel.

    Wanneer je direct 50 ml toevoegt en dit blijkt te veel, wordt de bowl een drankje, ook lekker, maar daar gaan we nu niet voor.

    Laat dit mixen tot een mooie dikke vla.

    Schenk de smurrie in een kom en leg alle toppings erop! 

    Toch te veel water toegevoegd? Met een eetlepel havermout per keer krijg je de substantie snel weer dikker.
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 1


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 419kcal
Calorieën van vet 8kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 49g17%
Proteïne 32g64%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Wissel de toppings lekker af. Ik gebruik ook graag wat kokosrasp of stukjes walnoten.