Het aardbeienseizoen is weer gestart. Zo Heerlijk. Deze gezonde en suikervrije aardbeienslof is lekker zoet door de verse aardbeien en laag in kcal.
De gehele slof heb ik al een keer op al ontbijt.
Waarom ook niet. :)
Deze gezonde aardbeienslof is een beetje in lijn met het recept voor de Breakfast Strawberry Cheesecake.
Een traktatie die iedere dag kan!
Verwarm de oven op 180 graden.
Spoel de bonen goed af en mix deze met alle ingrediënten voor de bodem met een staafmixer tot een egaal beslag. Dit zijn de eieren, zoetstof, bonen, amandelmeel, snuf zout en baking soda.
Doe het beslag in een met bakpapier bekleedde (of ingevette) cakevorm en bak de bodem ongeveer 15 minuten.
Laat deze even afkoelen en begin met de roomlaag. Doe alle ingrediënten roomlaag in een steelpannetje en klop dit met een garde goed door tot een klontvrij mengsel. Verwarm het op laag vuur en blijf roeren. De roomlaag krijgt uiteindelijk een dikke pudding structuur. Blijf roeren tot het een stevige (schepbare) pudding is.
Schep deze laag op 'sloffenbodem'. Was de aardbeien en snij deze door de helft. Decoreer deze mooi in de roomlaag op de sloffenbodem.
Laat de aardbeienslof even opstijven in de koelkast.
Opdiening grootte 1
Opdieningen 4
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Hele aardbeienslof: 540 Kcal C.30 F.29 P.32