Print opties:

Surinaamse masala kip

Thuisbezorgd.nl heeft geen goede klant aan ons, we bestellen ongeveer drie keer per jaar iets. Drie keer hetzelfde, bij dezelfde zaak. Een bestelling roti kip kerrie van Toko Gein. (no spon;)

Deze massala kip lijkt op de Toko versie, lekker met een rotiplaat, een ei en wat sperziebonen.

(Yes I know, originele 'roti kip kerrie' gaat samen met aardappel en kousenband, maar dit is mijn editie versie)

Kookmethode ,
Keuken
Moeilijkheidsgraad Gemiddeld
Tijd
Voorbereidingstijd: 10 10 minuten Kooktijd: 45 45 minuten Totale tijd: 55 minuten
Porties 6
Calorieën 323
Beschrijving

Lang heb ik gedacht dat Roti het gerecht was, maar nee. Roti is de pannenkoek voor bij de masala kip.. 

Ingrediënten voor Surinaamse masala kip (voor bij de roti)
  • 1 kilogram kippendij
  • 2 ui
  • 4 teen knoflook
  • 2 tomaten
  • 4 eetlepels masala kerrie (kruidenpoeder)
  • 1 eetlepels gember (kruidenpoeder of vers geraspt)
  • 2 eetlepels kurkuma (kruidenpoeder)
  • 1 eetlepels paprika (kruidenpoeder)
  • 1 eetlepels komijn (kruidenpoeder)
  • 1 theelepels trassi
  • 1 bouillonblokje (*Ja echt, dit maakt het af)
  • 1 maggiblokje (*Ja echt, dit maakt het af)
  • 1 madame Jeanette (optioneel) (of andere hete peper)
Bereiding
  1. Gooi alle kruidenpoeders alvast samen in een kommetje en kook 1 liter water.

    Snij elke kipdij in 2 of 3 stukken en de tomaten in blokjes, zet dit even apart.

    Snij de uien en knoflook fijn en verwarm deze in een braadpan met 2 eetlepels olie.

    Zodra deze iets glazig zijn geworden kunnen de kruiden en tomaat erbij.

    Bak de kruiden aan, als dit lijkt aan te bakken kan je per keer een eetlepel water toevoegen en de bodem schoon schrapen met een houten spatel.

    Bak even om alle smaken omhoog te halen en voeg hierna de kip toe.

    Bak de kip aan. Zodra deze rondom gebakken is kan het bouillon- en maggiblokje over de kip en schenk het gekookte water erbij. De kip moet net niet onderstaan. Roer nog even goed rond.

    Laat het geheel +/- 45 minuten zachtjes pruttelen en indikken. Vergeet niet af en toe te roeren.

     

    Proef tegen het einde of er wat zout of zoet bij moet. Deze pan kip is voldoende voor 6 porties masala kip. Voor het 'Roti-gerecht' serveer je deze kip met sperziebonen/kouseband, aardappel en natuurlijk de roti.
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 6


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 323kcal
Calorieën van vet 18kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 6g2%
Proteïne 33g66%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Let op. De meeste roti's zijn niet glutenvrij. Dit recept voor de masala kip wel.

Eet je de kip met wat extra groente en zonder roti, dan past deze in een koolhydraatarm voedingsschema.