Thuisbezorgd.nl heeft geen goede klant aan ons, we bestellen ongeveer drie keer per jaar iets. Drie keer hetzelfde, bij dezelfde zaak. Een bestelling roti kip kerrie van Toko Gein. (no spon;)
Deze massala kip lijkt op de Toko versie, lekker met een rotiplaat, een ei en wat sperziebonen.
(Yes I know, originele 'roti kip kerrie' gaat samen met aardappel en kousenband, maar dit is mijn editie versie)
Lang heb ik gedacht dat Roti het gerecht was, maar nee. Roti is de pannenkoek voor bij de masala kip..
Gooi alle kruidenpoeders alvast samen in een kommetje en kook 1 liter water.
Snij elke kipdij in 2 of 3 stukken en de tomaten in blokjes, zet dit even apart.
Snij de uien en knoflook fijn en verwarm deze in een braadpan met 2 eetlepels olie.
Zodra deze iets glazig zijn geworden kunnen de kruiden en tomaat erbij.
Bak de kruiden aan, als dit lijkt aan te bakken kan je per keer een eetlepel water toevoegen en de bodem schoon schrapen met een houten spatel.
Bak even om alle smaken omhoog te halen en voeg hierna de kip toe.
Bak de kip aan. Zodra deze rondom gebakken is kan het bouillon- en maggiblokje over de kip en schenk het gekookte water erbij. De kip moet net niet onderstaan. Roer nog even goed rond.
Laat het geheel +/- 45 minuten zachtjes pruttelen en indikken. Vergeet niet af en toe te roeren.
Opdiening grootte 1
Opdieningen 6
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Let op. De meeste roti's zijn niet glutenvrij. Dit recept voor de masala kip wel.
Eet je de kip met wat extra groente en zonder roti, dan past deze in een koolhydraatarm voedingsschema.